Kinesiotape is, in tegenstelling tot sporttape, een elastische tape. De werking van de tape is daardoor ook anders De elastische tape probeert de rekbaarheid van de huid te reproduceren en kan daardoor goed meeveren bij elke natuurlijke beweging. Door een stevige lijmlaag kan de tape tot een week blijven zitten en kan er mee gedoucht worden.

 

Hoe werkt kinesiotape?

Door de speciale manier van aanbrengen van de kinesiotape wordt de huid onder de tape iets gelift. Hierdoor ontstaat er iets meer ruimte (of minder spanning) tussen de verschillende huidlagen en/of bindweefsellagen. Dit kan een pijn dempend effect hebben, zwelling verminderen of de lokale circulatie aanzetten waardoor herstel wordt bevorderd. Kinesiotape kan ook ondersteunend aan een houding of beweging worden aangelegd. Zowel ter verhogen van de spanning op een spier als ter ontspanning van een spier.

 

Indicatie om te tapen

De manier waarop de tape wordt aangelegd (richting, hoeveelheid rek) bepaald het doel van de tape. Kinesiotape wordt gebruikt als ondersteuning van de fysiotherapeutische behandeling. Enkele indicaties om kinesiotape aan te brengen zijn:

* Verminderen zwelling

* Verbeteren houding

* Verminderen spierspanning

* Verhogen spierspanning

* Verminderen pijnprikkels

 

Wie?

 

Fysiotherapeuten die in onze praktijk gecertificeerd zijn voor kinesiotape zijn:

Hans Geerdes of Mark van Engelen