Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Het kan hierbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, een ongeval of ziekte , na een operatieve ingreep, na overbelasting of omdat uw lichaam ouder wordt.

 

Bij de eerste afspraak wordt er door de fysiotherapeut vragen aan u gesteld en een onderzoek gedaan  en om uw klacht zo volledig mogelijk in  beeld  te krijgen. Hierna wordt er in samenwerking met u een behandelplan opgesteld dat speciaal op u is afgesteld.

 

Naast het verminderen van de klachten wordt er ook  aandacht aan geschonken dat de klachten in de toekomst niet meer terug komen. De oefentherapie die hierbij gedaan wordt kan zich richten op het verbeteren van de stabiliteit, kracht , coördinatie, verminderen van spanning en belastbaarheid.

 

De fysiotherapeut kan u ook inlichten en begeleiden tot het preventief voorkomen van klachten. Het aantal behandelingen hangt af van de klacht en het individu.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

 

U kunt tegenwoordig zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapeut gaan. De fysiotherapeut zal u dan bij de eerste behandeling screenen. Dat wil zeggen dat hij u vragen gaat stellen of u inderdaad direct bij ons in behandeling mag komen, of dat u toch eerst  uw huisarts om advies moet vragen. Mocht u in behandeling komen van onze fysiotherapeut, dan stuurt hij, met uw goedkeuring, een verslag van de screening naar uw huisarts en maakt met u  een behandelplan.