Bewegen voor ouderen

Naar mate u ouder wordt neemt het belang om te (blijven) bewegen toe. Zo kunt u de negatieve gevolgen van het ouder worden vertragen en/of tegengaan. Met onze BVO lessen blijft u in beweging en traint u zowel in groepsverband als individueel. Het eerste half uur van de les traint u onder begeleiding van één van onze therapeuten in een kleine groep.  Wekelijks ligt de nadruk op een andere spiergroep of trainingsdoel. Denk hierbij aan fijne motoriek, balans, mobiliteit of uithoudingsvermogen. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, of spelvormen.

 

Afhankelijk van uw niveau is er de keuze tussen 2 groepen.  De eerste groep (woensdagochtend) doet alle groepsoefeningen staand (met of zonder rollator). De tweede groep (donderdagmiddag) zit op een stoel tijdens de oefeningen. In beide gevallen is het tweede half uur van de training meer individueel. De les verplaatst zich dan naar de oefenzaal en kan er op de aanwezige apparaten getraind worden. Ook hier vindt begeleiding plaatst, zodat er een op maat gemaakt programma ontstaat. Afsluitend is er ruimte voor een kopje koffie in onze koffiehoek.

Prijzen?

1x per week 10 weken lang: 60 euro per 10x.

Wanneer?

Woensdag: 11:00 – 12:00 (oefeningen in stand)

Donderdag: 13:30 – 14:30 (oefeningen in zit)

Een gratis proefles is mogelijk (ook voor niet leden). Hiervoor kunt u contact opennemen via de website of bellen met: 030-2721583.