Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten. Gelukkig gaan deze meestal snel weer over. Maar sommige klachten zijn hardnekkig.
Het lichaam kan een bepaalde belasting dan gewoon niet meer aan. Fitness bij het MBU (Medisch Bewegingscentrum Utrecht) richt zich op het verhelpen van (specifieke) klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Na de intake wordt altijd gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op het individuele klachtenpatroon.

 

✔ Fitness is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het cardiovasculaire systeem en het bewegingsapparaat.
✔ Fitness is geschikt voor mensen met een (tijdelijk) lagere belastbaarheid.
✔ Fitness is een vorm van actief bezig zijn, voor iedereen die zijn of haar conditie op peil wil houden.
✔ Fitness kan van belang zijn voor mensen met problemen van het bewegingsapparaat (bv. rugklachten, nek-, schouderklachten, sportblessures, een nieuwe heup of knie) of andere gezondheidsklachten (bv. een longaandoening of suikerziekte).

 

Het MBU is een toegankelijke fysiotherapiepraktijk voor iedereen van jong tot oud. Het MBU is ruim opgezet en uitgerust met een geavanceerde fitnessruimte. Naast de fitnessruimte is er een ruime oefenzaal waardoor er voldoende ruimte is voor dynamische oefenvormen.

Bij het MBU wordt gebruik gemaakt van cardioapparatuur en fitnessapparaten van het merk Enraf-Nonius. Met de fitnessapparatuur en de software van Enraf-Nonius zijn wij in staat om uw trainingstraject volledig te monitoren en te begeleiden.

Uitgebreide mogelijkheden

 

Wij richten ons op klachtenpreventie en bewegingsadvies, maar ook op revalidatie en re-integratie. De bewegingsprogramma’s(trainingsschema’s) zijn bedoeld voor iedereen die graag onder deskundige begeleiding wil trainen met een minimaal risico op blessures.
De programma’s zijn niet alleen gericht op mensen met lichamelijke klachten, minder validen en mensen met een chronische aandoening, maar ook op gezonde deelnemers. Er wordt een individueel programma op uw eigen wensen en mogelijkheden afgestemd. We werken samen naar het doel toe, dat u voor ogen heeft.

Verloopt het trainingstraject voorspoedig dan kan onze medische fitness instructeur de trainingsintensiteit desgewenst aanpassen naar een hoger niveau. Gaat het tijdelijk iets minder voorspoedig, dan is er altijd deskundig advies binnen handbereik van onze fysiotherapeuten.

Deze samenwerking biedt altijd de mogelijkheid om te sporten binnen uw mogelijkheden.

Onze fitness instructeurs en fysiotherapeuten staan niet alleen voor u klaar om samen met u het beoogde doel te behalen. Zij staan door hun kennis en jarenlange ervaring in sport of fysiotherapie ook garant voor een verantwoorde training.

Maak hierbij gebruik van een ruim aanbod in trainingsmateriaal waaronder; kracht apparatuur( EN-Track) , medicine ball, BOSU’s , dumbells en yoga-matten voor diverse grondoefeningen. De prijzen voor onze abonnementen zijn hier te vinden.