Het Medisch Bewegingscentrum Utrecht (MBU) is een toegankelijke fysiotherapiepraktijk voor iedereen van jong tot oud. Beweging is de meest effectieve behandeling om spier-, pees, gewrichts- of degeneratieve aandoeningen te voorkomen. Om deze reden biedt het MBU een verantwoorde vorm van fitness aan. Het MBU is ruim opgezet en uitgerust met een geavanceerde fitnessruimte. Naast de fitnessruimte is er een ruime oefenzaal waardoor er voldoende ruimte is voor dynamische oefenvormen.

 

Bij het MBU wordt gebruik gemaakt van cardioapparatuur en fitnessapparaten van het merk Enraf-Nonius. Met de fitnessapparatuur en de software van Enraf-Nonius zijn wij in staat om uw trainingstraject volledig te monitoren en te begeleiden.

 

Uitgebreide mogelijkheden

Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een trilplaat genaamd de Galileo. Gebruik van de Galileo kan helpen bij verbetering van de doorbloeding, herstel van blessures en de krachtsopbouw bevorderen.

Daarnaast is er een ruim aanbod van trainingsmateriaal waaronder; medicine ball, BOSU’s , dumbells en yoga-matten voor diverse grondoefeningen.

Verloopt het trainingstraject voorspoedig dan kan onze medische fitness instructeur de trainingsintensiteit desgewenst aanpassen naar een hoger niveau. Gaat het tijdelijk iets minder voorspoedig, dan is er altijd deskundig advies binnen handbereik van onze fysiotherapeuten.

Deze samenwerking biedt altijd de mogelijkheid om te sporten binnen uw mogelijkheden.

Onze enthousiaste medische fitness instructeurs en fysiotherapeuten staan niet alleen voor u klaar om samen met u het beoogde doel te behalen. Zij staan door hun kennis en jarenlange ervaring in sport of fysiotherapie ook garant voor een verantwoorde training.